top of page

Bot mot särskrivningar - finns det?

Njae... inte bot kanske, men absolut förbättringspotential att minska risken för att särskriva. Är du osäker - ta det lugnt och stanna upp och fundera på om ordet ska skrivas ihop eller isär - oftast ska det skrivas ihop om du ens snuddar vid tanken. Säger du det som ett ord så skriv ihop det!

Visst säger ditt sunda förnuft att sjuksköterska, kycklinglever, mörkhårig kvinna ska skrivas ihop? Gör det! I annat fall blir det tråkiga och komiska missuppfattningar:

- En sjuk sköterska kom in till patienten

- Kyckling lever så långt lagret räcker

- Jag ska ha en date med en mörk hårig kvinna ikväll.

Ingen regel utan undantag och sunt förnuft - igen.... Ibland kanske du stöter på kniviga ord som blir tokiga även vid ihopskrivning (eget ord). Som t ex när jag själv skulle skriva vid ett tillfälle att jag skulle packa ner finskorna i handbagaget.... alltså mina fina skor... då får man helt enkelt skriva om meningen :)

Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.

Senaste inlägg

Arkiv

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Sök efter taggar

Följ oss

bottom of page